Monday, 30 April 2012

salah ke aku nak,,,,,

aku ngan ayah da dkat sebulan kowt x bertgur sapa,,sbabny.....
satu ari tu aku ngah tgk cite little star,cte tu da nak abes so aku nak tgk la ending dy cm ne,,lepas tu ibu soh aku wt air,aku ckp la jap lagi,,aku nak tggu kn cite tu iklan jap baru aku wt air,,t'tibe ibu ckp,"cite ni kn da slalu tgk",,xtw knpe mulut aku laju je ckp,"mane ade.nnti kalau tgk membebel",,mybe ayah aku terase yg aku ckp kat dy,padahal xpon,,aku mksdkn kat ibu,,pastu ayah trus marah kat aku,,huhu,,then sjak hari tu smpi skrg aku x tegur pon ngan ayah,,
aku tw mmg salah aku pon,,tpi salah ke aku nak tgk cite tu kjap,,lw t aku wt air bknny nnti trus minum pon,panas lagi kowt,,hurmmm~
knpe semua ni harus terjadi?!!!

Sunday, 29 April 2012

sunyi,,sepi,,

adek bradik aku 4 owg,aku 'maknae',,hehe,,sulong n kedua pompn ketiga laki then aku,,bile empat2 owg da berkumpul mmg kecoh n kecah la ruma,,bisingny ya ampunnn,mengalahkn pasar mlm,,padahal kat uma just ade 6 owg je,,hahaha,,seblom ni kak long mmg garang,yela anak sulong la katakn,,tpi bile msing2 da meningkat dewase,perangai mcm dak kcik msing2,,otak msing2 pon gler2,,haha,,mmg seronok ble time cm tu,,tapi,,,,,,,,skunk mmg susah nak kmpul lagi cm tu,,time raya bru la dpt kmpl,,yela msing2 sbuk ngan keje msing2,,kak long da keje,kak ngah-poli da nak abes,abg plak da nak prktkl,then aku ngah tggu pggln utk smbg mane2,,tpi abg sowg tercmpk jaoh nuuuun kat utare sane,,lw nak blek uma yg kat selatan mmg payah,,hmm,,dulu aku slalu gadoh ngan abg,slalu ejek2 dy,ckp dy tu la ni la,,tpi ble da jaoh cm ni tw plak rndu kat dy,,hua3~ bile kak long,kak ngah n abg nak balekkkkkkk~~~~~~~~~~ ;'(

Saturday, 7 April 2012

the making of kau , aku , kita

assalamalaikum,,
hai name aku NUR HAZIMAH BINTI OTHMAN@ima.kalau u all nak tw aku sbnorny bkn la pndi cgt bab tulis menulis ni.tapi t'tbe jerk aku soh mmbe aku buatkan blog ni utk aku.sesekali cube bnde yg xpena kite buat ape salahny kan.hehe.kadang2 aku tgk bdak2 skrg ni keletak keletuk keybord tulis blog macam syokkk jer.tu yg aku nak cube.then terhasil la "KAU , AKU , KITA"..tapi kalau nak slalu tulis,em mmg payah la coz uma aku xde tenet lagi pon mane ade mase.kalau nak pegi cc,mlas la plak.hmm so tggu je la kak ngah blek uma sebab dy sowg je pemegang broadband.huhu.so tu je sinopsisny nnti ade mase aku taip lagi k.hehe.k la chaw dulu."salam 1 malaysia".